SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Sun May 19, 2024 21:24
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[solved] put_command expected with Cinterion TC35i

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Mar 2010
Location: Poing, Germany
Operating system name and version: Suse Linux Enterprise Server 10 SP2
Version of smsd: v3.1.6
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: Cinterion Siemens TC35i
Interface: serial

Hi@all,
when i start the sms3 service i receive following error:


my Config-File is:


The LED of the Moden is blinking like it is connected. But the Modem doesn't answer. I also tried the other init-command (from the TC35) but it doesn't help.

Thank you for Helping!

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
A port /dev/ttyS0 exists as it can be opened. Probably you are using three-pin cable and handshaking should be disabled. In the modem section, try rtscts = no setting. If this is the case, you may need lower value for baudrate, like 19200.

If this did not help, check the cable. Perhaps it's using wrong connector, or probably the cable is broken or bad.

Usually LED of the modem is blinking when device has GSM connection and the SIM card is installed properly.

Member
Registered:
Mar 2010
Location: Poing, Germany
Topic owner
Hello keke,
the changes doesn't fix the Problem.

I think i have to look for another Cable.


Thank you for the fast answer.

Kind Regards

Member
Registered:
Mar 2010
Location: Poing, Germany
Topic owner
Another Cable >> No problem.

Thank you!

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.