SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Sat May 25, 2024 10:42
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[answered] Modem said ERROR or did not answer

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Jul 2010
Location: New Zealand
Operating system name and version: Debian
Version of smsd: 3.1.3
Smsd installed from: package repository
Name and model of a modem / phone: Teltonika ModemUSB/G10 modem
Interface: USB


Teltonika ModemUSB/G10 modem that will de-registered from the network when the following error (Highlighted in Red) appeared in smsd.log

2010-07-09 23:46:57,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:28,7, GSM1: put_command expected (OK)|(ERROR), timeout occurred.
2010-07-09 23:47:28,7, GSM1: <- ! INFO: EEP DOES NOT FIT TO SW-VERSION. EEP-update is needed !
2010-07-09 23:47:28,3, GSM1: The modem said ERROR or did not answer.
2010-07-09 23:47:28,5, GSM1: Waiting 10 sec. before retrying
2010-07-09 23:47:38,6, GSM1: Checking if modem is ready
2010-07-09 23:47:38,7, GSM1: -> AT
2010-07-09 23:47:38,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:38,7, GSM1: <- AT OK
2010-07-09 23:47:38,6, GSM1: Pre-initializing modem
2010-07-09 23:47:38,7, GSM1: -> ATE0+CMEE=1
2010-07-09 23:47:38,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: <- ATE0+CMEE=1 OK
2010-07-09 23:47:39,6, GSM1: Initializing modem
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: -> ATE0
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: <- OK
2010-07-09 23:47:39,6, GSM1: Checking if Modem is registered to the network
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: -> AT+CREG?
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:39,7, GSM1: <- +CREG: 0,0 OK
2010-07-09 23:47:39,5, GSM1: MODEM IS NOT REGISTERED, WAITING 1 SEC. BEFORE TRYING 1. TIME
2010-07-09 23:47:40,7, GSM1: -> AT+CSQ
2010-07-09 23:47:40,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:41,7, GSM1: <- +CSQ: 99,99 OK
2010-07-09 23:47:41,7, GSM1: -> AT+CREG?
2010-07-09 23:47:41,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2010-07-09 23:47:41,7, GSM1: <- +CREG: 0,0 OK
2010-07-09 23:47:41,5, GSM1: MODEM IS NOT REGISTERED, WAITING 1 SEC. BEFORE TRYING 2. TIME

Is EEP part of smsd package and would upgrade to smsd 3.1.11 fix this issue?

Thanks very much!

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
huang1498 wrote
2010-07-09 23:47:28,7, GSM1: <- ! INFO: EEP DOES NOT FIT TO SW-VERSION. EEP-update is needed !

This message comes from the modem. You have to find and install a new firmware. Updating smsd will not help.

There is no need to use the setting init = ATE0.

Member
Registered:
Jul 2010
Location: New Zealand
Topic owner
Thanks very much for the fast reply. I will install new firmware for the modem.

Cheers

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.