SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Sat May 25, 2024 12:06
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[answered] Message_id is 0 always for send SMS in logfile and SMS send file

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Jun 2010
Location: Singapore
Operating system name and version: Centos 5.3
Version of smsd: 3.1.14
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: SE W810i
Interface: serial


Message_id is 0 always for send SMS in logfile and SMS send file.
Please help.

config file:


Send file:



Report file:



Logfile:



Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Your log does not show how a message is sent. Can you show those lines?

Member
Registered:
Jun 2010
Location: Singapore
Topic owner
Hi,

is this log ok ?




« Last edit by keke on Sun Nov 07, 2010 13:38, 164 months ago. »
Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
The log is ok, but the answer from the modem is not. It returns zero as a message id and smsd cannot do anything for this.

Status report is correct, but returned in "old" format (without CSA). It is handled because smsd tries both modes for incoming messages. You could try if modem setting mode = old makes any difference with outgoing message. If it does not work, you have to live without message id's, or use another modem, or perhaps upgrade the firmware of a device.

Member
Registered:
Jun 2010
Location: Singapore
Topic owner
Hi, keke

Thanks for your advise, I got message_id now by using other phone.

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.