SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Thu Mar 04, 2021 09:43
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[answered] Huawei E160 - NOT SEND

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
May 2011
Location: Uruguay
Operating system name and version: Ubuntu 11.04
Version of smsd: 3.1.14
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: Modem Huawei E160
Interface: USB

Sorry for my english, if it is not so good.
I write an application that receive a SMS, process it (update a MySQL DB, etc.) and send a response. The reception, process and response message creation is ok (the eventhandler put a file in outgoing folder) but the modem not send it an report +CMS ERROR: 500 (Unknown error)

Configuration file (smsd.conf) is:

devices = GSM0
outgoing = /var/spool/sms/outgoing
failed = /var/spool/sms/failed
incoming = /var/spool/sms/incoming
logfile = /var/log/smsd.log
loglevel = 7
delaytime = 10
errorsleeptime = 10
blocktime = 3600
executable_check = no
eventhandler = /usr/bin/php -f /var/smstools3/scripts/eventhandler
receive_before_send = no
autosplit = 3
date_filename = 1
regular_run = /var/smstools3/scripts/regular_run
regular_run_interval = 300
hangup_incoming_call = yes

[queues]
OTHER = /var/spool/sms/other

[provider]
OTHER = 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

[GSM0]
init = AT^BOOT=0,0
init = AT+CMGF=1
init2= AT+CPMS="ME","ME","ME"
device = /dev/ttyUSB0
incoming = yes
queues = OTHER
mode = new
smsc = 17866009938
baudrate = 115200
rtscts = yes
cs_convert = yes
report = no
memory_start = 0
check_memory_method=2
 
 
'smsdconf' Syntax Highlight powered by GeSHi


SMS generated as response:

To: 13054553323
Flash: yes
Modem: GSM0
IMSI: 310410407232629
Fail_reason: +CMS ERROR: 500 (Unknown error)
Failed: 11-05-11 15:14:08
PDU: 0011000B917168069039F70010FF13D2F2393DA7CBDFA0323E4D7FCFDF2E970B

Registro exitoso...


Log portion at modem start:



Log portion at send error:



Any idea please?

Thank you!!!

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Are you sure about those phone numbers, whether they are correct and presented in international format?

You could put the SIM into your handset, and try if sending works with it. Then check what is the correct number of SMSC (Service Center). If it's stored into SIM, it's not needed to define it in smsd.conf. In any case, number for smsc setting is not a SIM's own number.


In the setup there are another things too:

Setting for eventhandler should be single executable. Use eventhandler = /var/smstools3/scripts/eventhandler and start the file like:
#!/usr/bin/php
<?php
See this post for some details.

A setting init = AT+CMGF=1 is not required, and it overrides the previous setting. Just remove it.

Member
Registered:
May 2011
Location: Uruguay
Topic owner
You was right, the SMSC (Service Center) number was wrong!!.. corrected and all works OK!!!. The phone was new, but it comes programmed incorrectly. Other corrections also worked well.
Another problem, some times, the received message text appear with strange characters:
�M�e�n� �c�o�l�a

Any ideas?

Thank You!!!

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Use a global setting decode_unicode_text = yes.

Member
Registered:
May 2011
Location: Uruguay
Topic owner
Thanks for your reply. The problem still occurs when using accented letters such as "", "", "", etc. (Spanish language characters).

Thank You!!!

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Assuming that the locale in your server is UTF-8, use a global setting incoming_utf8 = yes.

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.