SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Mon Mar 01, 2021 12:53
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[solved] Sony Ericsson Hazel can send but not receive

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Jul 2011
Location: Germany
Operating system name and version: Ubuntu 11.04
Version of smsd: 3.1.14
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: Sony Ericsson Hazel
Interface: USB

I can send SMS with my Hazel with sms3.

But when I want to receive SMS they land on the screen of the Hazel Phone and not in my computer.
In the FAQ I have read to send some AT commands to my phone,
i have tryed to send AT+CPMS="SM","SM","SM" to it with minicom, and got a OK, but
still no SMS is coming to my computer.

Thank you
Marcel

2011-07-08 11:16:53,6, GSM1: Checking device for incoming SMS
2011-07-08 11:16:53,6, GSM1: Checking if modem is ready
2011-07-08 11:16:53,7, GSM1: -> AT
2011-07-08 11:16:53,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:53,7, GSM1: <- OK
2011-07-08 11:16:53,6, GSM1: Pre-initializing modem
2011-07-08 11:16:53,7, GSM1: -> ATE0+CMEE=1;+CREG=2
2011-07-08 11:16:53,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: <- OK
2011-07-08 11:16:54,6, GSM1: Checking if modem needs PIN
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: -> AT+CPIN?
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: <- +CPIN: READY OK
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: -> AT+CSQ
2011-07-08 11:16:54,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: <- +CSQ: 13,99 OK
2011-07-08 11:16:55,6, GSM1: Signal Strength Indicator: (13,99) -87 dBm (Workable), Bit Error Rate: not known or not detectable
2011-07-08 11:16:55,6, GSM1: Checking if Modem is registered to the network
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: -> AT+CREG?
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: <- +CREG: 2,1,"1E27","000045A5" OK
2011-07-08 11:16:55,6, GSM1: Modem is registered to the network
2011-07-08 11:16:55,6, GSM1: Selecting PDU mode
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: -> AT+CMGF=0
2011-07-08 11:16:55,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:56,7, GSM1: <- OK
2011-07-08 11:16:56,6, GSM1: Checking memory size
2011-07-08 11:16:56,7, GSM1: -> AT+CPMS?
2011-07-08 11:16:56,7, GSM1: Command is sent, waiting for the answer
2011-07-08 11:16:56,7, GSM1: <- +CPMS: "SM",0,30,"SM",0,30,"ME",18,85328 OK
2011-07-08 11:16:56,6, GSM1: Used memory is 0 of 30
2011-07-08 11:16:56,6, GSM1: No SMS received

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Try with init = AT+CMPS="ME" or init = AT+CPMS="ME","ME","ME".

Member
Registered:
Jul 2011
Location: Germany
Topic owner
init = AT+CPMS="ME","ME","ME"

works with Sony Ericsson Hazel and C702, thank you!

(init = AT+CPMS="ME" responded ERROR)

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.