SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Wed Feb 24, 2021 23:23
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

Nokia 5310

Login and Post Reply

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Sep 2011
Location: Brusturoasa, Romania
Operating system name and version: Debian 2.6.32-m4
Version of smsd: 3.1.14
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: Nokia 5310 Express Music
Interface: USB

First of all, I don't have another phone to try:)

I have succesfully sent SMS from the same phone but on Windows XP and latest Cygwin.
The config file is the default one, only the /dev/com4(on XP) changed to /dev/ttyS0(on Debian)
After I start the process with /etc/init.d/sms3 start I get this log file:


And it stays like this.

If I use sendsms I get this:


And I don't receive the SMS :)

I have tried to change to "/dev/ttyUSB0" and "/dev/ttyS1" but I get the "unknown device" error.
Any ideas?

Thanks.
Vlad.

Member
Registered:
Sep 2011
Location: Brusturoasa, Romania
Topic owner
I have fixed the problem with the help of some friend:)

Here is the conf file:


I have discovered the port using "dmesg |grep tty".
And I needed to change the USB port of the server and the connection mode from phone(to pc suite).
I think the problem was from the USB port.
Now it's working like a charm.

Vlad.

Login and Post Reply

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.