Hello,

Operating system name and version: RHEL 7.9
Version of smsd: Version 3.1.15
Smsd installed from: EPEL 7
Name and model of a modem / phone: 3G/Wifi Key USB : Qualcomm, Inc. Siemens SG75
Interface: USB

udevadm info /dev/ttyUSB0
P: /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-11/1-11:1.0/ttyUSB0/tty/ttyUSB0
N: ttyUSB0
S: serial/by-id/usb-Qualcomm__Incorporated_Qualcomm_CDMA_Technologies_MSM_351602000025260-if00-port0
S: serial/by-path/pci-0000:00:14.0-usb-0:11:1.0-port0
E: DEVLINKS=/dev/serial/by-id/usb-Qualcomm__Incorporated_Qualcomm_CDMA_Technologies_MSM_351602000025260-if00-port0 /dev/serial/by-path/pci-0000:00:14.0-usb-0:11:1.0-port0
E: DEVNAME=/dev/ttyUSB0
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-11/1-11:1.0/ttyUSB0/tty/ttyUSB0
E: ID_BUS=usb
E: ID_MM_CANDIDATE=1
E: ID_MODEL=Qualcomm_CDMA_Technologies_MSM
E: ID_MODEL_ENC=Qualcomm\x20CDMA\x20Technologies\x20MSM
E: ID_MODEL_FROM_DATABASE=Siemens SG75
E: ID_MODEL_ID=6000
E: ID_PATH=pci-0000:00:14.0-usb-0:11:1.0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_14_0-usb-0_11_1_0
E: ID_REVISION=0000
E: ID_SERIAL=Qualcomm__Incorporated_Qualcomm_CDMA_Technologies_MSM_351602000025260
E: ID_SERIAL_SHORT=351602000025260
E: ID_TYPE=generic
E: ID_USB_DRIVER=option
E: ID_USB_INTERFACES=:ffffff:080650:
E: ID_USB_INTERFACE_NUM=00
E: ID_VENDOR=Qualcomm__Incorporated
E: ID_VENDOR_ENC=Qualcomm\x2c\x20Incorporated
E: ID_VENDOR_FROM_DATABASE=Qualcomm, Inc.
E: ID_VENDOR_ID=05c6
E: MAJOR=188
E: MINOR=0
E: SUBSYSTEM=tty
E: TAGS=:systemd:
E: USEC_INITIALIZED=184270443

wvdial.conf
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyUSB0<*1>: Modem Identifier: ATI -- Manufacturer: QUALCOMM INCORPORATED
ttyUSB0<*1>: Speed 9600: AT -- OK
ttyUSB0<*1>: Max speed is 9600; that should be safe.
ttyUSB0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyUSB1<*1>: Modem Identifier: ATI -- Manufacturer: QUALCOMM INCORPORATED
ttyUSB1<*1>: Speed 9600: AT -- OK
ttyUSB1<*1>: Max speed is 9600; that should be safe.
ttyUSB1<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK

SMSD.conf
devices = GSM1
logfile = /var/log/smsd/smsd.log
failed = /var/spool/sms/failed/
sent = /var/spool/sms/sent/
loglevel = 5
user = smstools
smart_logging = yes
infofile = /run/smsd/smsd.working
pidfile = /run/smsd/smsd.pid

[GSM1]
device = /dev/ttyUSB0
incoming = no
cs_convert = yes
pin = 1234
baudrate = 9600
smsc = 33689004000
report_device_details = yes
rtscts = no

/var/log/smsd/smsd_trouble.log
GSM1: <- +CPIN:READY OK
GSM1: -> AT+CSQ
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CSQ: 99,0 OK
GSM1: Signal Strength Indicator: not present of not measurable, Bit Error Rate: less than 0.2 %
GSM1: Checking if Modem is registered to the network
GSM1: -> AT+CREG?
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CREG: 0,2 OK
GSM1: MODEM IS NOT REGISTERED, WAITING 1 SEC. BEFORE RETRYING 1. TIME
GSM1: -> AT+CSQ
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CSQ: 99,0 OK
GSM1: Signal Strength Indicator: not present of not measurable, Bit Error Rate: less than 0.2 %
GSM1: -> AT+CREG?
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CREG: 0,2 OK
GSM1: MODEM IS NOT REGISTERED, WAITING 1 SEC. BEFORE RETRYING 2. TIME
GSM1: -> AT+CSQ
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CSQ: 99,0 OK
GSM1: Signal Strength Indicator: not present of not measurable, Bit Error Rate: less than 0.2 %
GSM1: -> AT+CREG?
GSM1: Command is sent, waiting for the answer
GSM1: <- +CREG: 0,2 OK
GSM1: MODEM IS NOT REGISTERED, WAITING 1 SEC. BEFORE RETRYING 3. TIME
...
GSM1: Error: Modem is not registered to the network
GSM1: Failed to initialize modem GSM1. Stopping.
...

I don't know what to do anymore, I need your help.

thanks