SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Sun Apr 21, 2024 17:36
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

[outdated] Medion S4011 - modem is not registered

  This topic is locked

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Jan 2011
Location: Germany
Operating system name and version: Ubuntu 10.10
Version of smsd: 3.1.14
Smsd installed from: sources
Name and model of a modem / phone: Medion S4011 (Aldi talk)
Interface: USB

hey folks,

first of all: thx for developing smstools3 it is a rly nice tool!

i have some trouble with my medion S4011. it worked fine last week right after installing smstools.
now it seems that the modem couldn't connect. i tried a different sim card from another carrier but it didn't help. the led is blinking though.

what really scares me, is that an umts connection works.

edit:
log:


conf:
# Example smsd.conf. Read the manual for a description

devices = GSM1
logfile = /var/log/smsd.log
loglevel = 7

[GSM1]
device = /dev/ttyUSB1
incoming = yes
pin = xxxx
 
'smsdconf' Syntax Highlight powered by GeSHi


do you have any ideas what i can try or change to get it up running? thx in advance!!!


« Last edit by obelix on Wed Jan 26, 2011 15:11, 161 months ago. »
Member
Registered:
Jan 2011
Location: Germany
Topic owner
Could the following be the error:



I will ask google for the 20th time on this matter...

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
As the signal strength is good, it probably is not a problem. This stick seems to be Huawei E160, which does not support detection of Bit Error Rate. You can use the modem setting signal_quality_ber_ignore = yes to skip the logging of BER.

Perhaps the stick is broken, or some setting (frequency, band or something) has changed after it worked last week. You could try to perform complete reset for the stick.

To get more information about your stick, you can use the modem setting report_device_details = yes. Because of failure with the registration, you will also need a setting check_network = 0 while listing details. Version 3.1.14 and below will not list details to the log if the registration fails.

Member
Registered:
Jan 2011
Location: Germany
Topic owner
hi keke,

thx for your answer!

i tried those config settings and this is the result:



what does the following log entry mean?

GSM1: Unexpected input: ^BOOT:35954679,0,0,0,75

is something missing in my config?

let's aks google...


« Last edit by obelix on Thu Jan 27, 2011 14:35, 161 months ago. »
Member
Registered:
Jan 2011
Location: Germany
Topic owner
Ok, adding

init = AT^CURC=0
'smsdconf' Syntax Highlight powered by GeSHi


fixed the problem of unexpected input.
but i am not sure what this cmd really does....

Administrator
Registered:
May 2009
Location: Jyväskylä, Finland
Those are periodic status messages, and the command disables all of them.

Now you get CMS 500 because of registration failure. Have you tried to reset the stick?

  This topic is locked

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.