SMS Server Tools 3
This site is hosted by Kekekasvi.com
 Menu
Basic information:
Additional information:
Support:
Get SMS Server Tools 3:
Additional Options

 Sponsored links

 Search
Custom Search

 Visitor locations
 
 SMS Server Tools 3 Community
Welcome, Guest. Please login or register. Thu Dec 03, 2020 14:22
SMSTools3 Community » Help and support Bottom

Device Problems

Login and Post Reply

Page:  1

Author Post
Member
Registered:
Dec 2011
Location: Germany
Hei Guy have an Ubuntu 10.04 with SMSTOOLS Server.
I plugged in my Surfstick (ZTE MFE 100) and changed to "Modem" mode like its described here what works fine ...
After that i tried to send an sms (sendsms) .
I setted up the Modem Device /dev/sg2
cause my hwinfo say that :P


Should work but my SMS Server says no :


and hangs up (had to kill SMS Deamon).
Then i tryed to define an UDEV Rule for an static device name :


But that doesnt work to.
Can anybody help me :( ???

Member
Registered:
Apr 2011
Location: athens, Greece
The modem device setting is obviously wrong.
What you mention is the flash part of the modem that usually contains driver software.
Try locating the serial port again.

Member
Registered:
Dec 2011
Location: Germany
Topic owner
Sry am a real Linux noob dont know how to find the Serial Port. ???

Member
Registered:
Dec 2011
Location: Germany
Topic owner
Hey Guy finaly found an solution.
If anybody has the same problem click here :
(Thread is in german)
http://forum.ubuntuusers.de/topic/device-problem/#post-3825592

Login and Post Reply

Page:  1

SMSTools3 Community » Help and support Top

 
Time in this board is UTC.  

Privacy Policy   SMS Server Tools 3 Copyright © Keijo Kasvi.